ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шуфричу, який поскаржився в суді на погане самопочуття, викликали швидку

Нестор Шуфрич на підготовчому засіданні в Печерському райсуді Києва 4 вересня 2024 року. Фото – Суспільне Новини / Нікіта Галка

Підозрюваному в державній зраді народному депутату від забороненої партії ОПЗЖ Нестору Шуфричу викликали лікаря до суду через погане самопочуття під час підготовчого засідання 4 вересня, повідомляє Суспільне.

Засідання в справі нардепа та його експомічника мало відбутися в Печерському районному суді Києва. Туди Шуфрича доставили прямо з лікарні, де він проходив реабілітацію після операції.

Захист Шуфрича в першому клопотанні попросив викликати швидку допомогу на засідання суду через його погане самопочуття. На це суд погодився, тому до залу суду були викликані лікарі. 

Ще одним клопотанням захист нардепа вимагав розглядати справу щодо обвинувачення в державній зраді колегією з трьох суддів, а не одним. Це клопотання суд також підтримав.

Водночас, пише видання з посиланням на прокурорів, така колегія може не зібратися, оскільки, за їхніми словами, фактично всі судді Печерського суду вже раніше брали участь у попередніх етапах цієї справи й мають заявити самовідвід.

Якщо така колегія не збереться, то засідання буде ще відтерміноване.

Засідання перенесли на 5 вересня, на 12-ту годину.

Справа Шуфрича

Як повідомляв ІМІ, 3 вересня 2024 року Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата Нестора Шуфрича та його експомічника. Їх обвинувачують у фінансуванні дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміну меж території і державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Також Шуфричу інкримінують державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України), йому може загрожувати 15 років позбавлення волі.

15 вересня 2023 року правоохоронці оголосили Нестору Шуфричу про підозру в державній зраді. Того ж дня Печерський районний суд Києва взяв його під варту на 60 днів без права на заставу. 8 лютого 2024 року СБУ оголосила Шуфричу нову підозру – у фінансуванні підрозділів Росгвардії в окупованому Криму. Нині він під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!