ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шарія викликають на допит у справі про відмивання доходів

26.06.2020, 15:19
Фото – politikus.ru
Фото – politikus.ru

Державна фіскальна служба викликає блогера Анатолія Шарія, який отримав політичний притулок у Європі, на допит у кримінальному провадженні, відкритому за заявою іншого блогера Сергія Іванова.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на Державну фіскальну службу, Facebook-сторінки Шарія й Іванова

У повістці вказується, що Шарія викликають на допит як свідка на 3 липня  о 10.00 годині за адресою Київ, Львівська площа, 8, кабінет 805.

Допит повинен відбутись у кримінальному провадженні, відкритому 2 червня за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 209 КК України ("Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом").

Блогер Сергій Іванов написав 19 червня, що це провадження відкрито за його заявою. Він стверджує, що через партію Шарія відмивалися гроші.

"Слідство муситиме перевірити фінансову дисципліну т.з. партії, прозорість розрахунків за товари та послуги, законність та способи оплати праці etc. В результаті цих заходів фігуранти отримають відповідні процесуальні статуси", – написав Іванов.

Водночас Шарій написав, що за цим провадженням стоїть "беспредельщик з Банкової".

У травні партія Шарія подала судовий позов до Нацагентства із запобігання корупції з вимогою надати політичній силі державне фінансування в розмірі понад 3,2 млн грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!