ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сестра Сенцова повідомила, що її брат не писатиме прохання про помилування

14.03.2018, 11:34

Сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан повідомила, що її брат не писатиме прохання про помилування. Про це вона повідомила в ефірі Радіо НВ, інформує Новое время.

Каплан говорила з адвокатом Дмитром Дінзе, і він спростував поширену ЗМІ інформацію, що Сенцов готовий подати прохання про помилування у разі, якщо це буде необхідно для його обміну.

За словами Каплан, Сенцов не піде на такий крок.  

Нагадаємо, 13 березня ЗМІ повідомили, що адвокат Сенцова Дінзе нібито заявив про готовність свого підзахисного писати прохання про помилування.

Як повідомляв ІМІ, 5 лютого 2018 року у Франції світові діячі культури закликали РФ звільнити Олега Сенцова. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі. Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали. Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Утримуваний у Росії український режисер Олег Сенцов уперше подзвонив із колонії у місті Лабатинангі до своєї сестри Наталії Каплан. Олег очікує на обмін полоненими. Розмова з ним тривала три хвилини.

Liked the article?
Help us be even more cool!