ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов уперше подзвонив з колонії і сподівається на обмін полоненими

14.02.2018, 15:47

Утримуваний у Росії український режисер Олег Сенцов уперше подзвонив із колонії у місті Лабатинангі до своєї сестри Наталії Каплан. Про це Наталія Каплан повідомила на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Громадське радіо.

За її словами, Олег очікує на обмін полоненими. Розмова з ним тривала три хвилини.

“Вперше з Лабитнангі подзвонив Олег. Каже, що передача і гроші на рахунок поки не потрібні. Як і раніше, відмовляється від побачень. Сказав: “Я чекаю іншого”. Чесно йому відповіла, що поки ступор повний. Натякає на обмін полоненими. Я знову намагалася йому пояснити, що політв’язні відокремлені від полонених і його цей процес не стосується. Здається, він цього досі не розуміє. Дуже важкий дзвінок вийшов, хоча зв’язок тривав всього три хвилини”, - написала вона.  

6 лютого утримуваний у Росії Олег Сенцов написав листа з колонії у Лабатинангі.

Як повідомляв ІМІ, 5 лютого 2018 року у Франції світові діячі культури закликали РФ звільнити Олега Сенцова.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!