ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат припускає, що Сенцов готовий написати прохання про помилування

13.03.2018, 14:22

Адвокат засудженого в Росії українського режисера, кримчанина Олега Сенцова стверджує, що ув'язнений “готовий написати” прохання про помилування. Про це в інтерв'ю Крим.Реалії розповів захисник Сенцова Дмитро Дінзе.

“А іншого варіанту і не буде, швидше за все. Всі політв'язні, в тому числі Савченко (Надія Савченко – ред.), проходили через цю процедуру. Тут ти або пишеш і їдеш, або сидиш далі. Олег готовий написати”, – сказав адвокат, відповідаючи на запитання про те, чи готовий Сенцов просити про помилування.

Як повідомляв ІМІ,  5 лютого 2018 року у Франції світові діячі культури закликали РФ звільнити Олега Сенцова.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали. Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ. Утримуваний у Росії український режисер Олег Сенцов уперше подзвонив із колонії у місті Лабатинангі до своєї сестри Наталії Каплан. Олег очікує на обмін полоненими. Розмова з ним тривала три хвилини.
Liked the article?
Help us be even more cool!