ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Семена планує пройти медобстеження та повернутися в журналістику

18.02.2020, 17:00
Фото ‒ Ілля Тарасов / Радіо Свобода
Фото ‒ Ілля Тарасов / Радіо Свобода

Оглядач Крим.Реалії Микола Семена, який 18 лютого виїхав із Криму на материкову частину України, повідомив про намір пройти медичне обстеження в Києві, а далі – продовжити журналістську діяльність. Про це він повідомив Крим.Реалії.

Він також повідомив, що безперешкодно пройшов контроль російських прикордонників на адмінкордоні Криму з Херсонщиною, хоча перевіряли його ретельно. 

А з боку материкової частини України його зустріли представники місцевої влади та колишній політв'язень Едем Бекіров із дружиною Гульнарою, яка є заступником голови Генічеської районної державної адміністрації.

Очікується, що Семена прибуде до Києва вранці 19 лютого.

Як повідомляв ІМІ, 18 лютого оглядач Крим.Реалії, кримський журналіст Микола Семена виїхав із Криму на материкову частину України на лікування.

28 січня 2020 року журналіст, автор проєкту Радіо Свобода “Крим.Реалії” Микола Семена отримав постанову від підконтрольного Росії Залізничного районного суду Сімферополя про дострокове припинення випробувального терміну і зняття з нього судимості.

14 січня 2020 року підконтрольний Росії Залізничний суд Сімферополя розглянув і задовольнив клопотання адвоката Олександра Попкова і кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття судимості із Семени. 

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя призначив журналістові, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною вести публічну діяльність. 

Миколі Семені висунули звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”.

У ФСБ Росії стверджували, що саме Микола Семена написав під псевдонімом матеріал для Крим.Реалії під назвою “Блокада ‒ необхідний перший крок до звільнення Криму”. Експрокурор анексованого Криму, яка й звинуватила Семену, заявила, що видання “Крим.Реалії” дало можливість “виправдання актів саботажу й екстремізму”. 

18 грудня 2017 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок журналістові Миколі Семені в частині додаткового покарання: йдеться про заборону вести публічну діяльність два роки, а не три, як було в попередньому рішенні суду.

Сторона захисту Миколи Семени подала скаргу до Європейського суду з прав людини на рішення російського суду в Сімферополі. Однак ЄСПЛ відмовив у пріоритетному розгляді скарги Миколи Семени.

Liked the article?
Help us be even more cool!