ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму "суд" засудив Миколу Семену до двох з половиною років умовно

22.09.2017, 15:42
Фото - Крим.Реалії

Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя призначив кримському журналісту, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. Таке рішення суд оголосив 22 вересня, повідомляє Крим.Реалії.

Після оголошення вироку Микола Семена сказав, що розчарований російським правосуддям, і, в той же час, відчуває полегшення через умовний вирок.

“З одного боку, я відчуваю полегшення, оскільки мені винесено умовний вирок. З іншого – розчарування російським правосуддям, оскільки всі ті доводи захисту і висновки експертів, яких ми залучали з Москви і Казані, вони судом, фактично, не прийняті до уваги”, – сказав Семена біля суду.

За його словами, цей вирок свідчить про “тенденційність даного судового процесу”.

Напередодні Микола Семена виступив у суді з останнім словом, і заявив, що якщо йому винесуть обвинувальний вирок, це позначиться на всій журналістиці в Росії.

Як повідомляв ІМІ, 18 вересня сторона звинувачення вимагала для кримського журналіста Миколи Семени покарання – три роки позбавлення волі, але з відтермінуванням виконання на три роки. Таку вимогу озвучила на засіданні підконтрольного Кремлю Залізничного суду Сімферополя прокурор Світлана Будинська.

7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Адвокат Семени Еміль Курбедінов зазначив, що обвинувальний висновок було вручено з порушенням кримінально-процесуального кодексу: документ мав вручити представник прокуратури, тоді як Семені висновок передав слідчий ФСБ Олександр Паршутін у будівлі управління.

У ФСБ Росії стверджують, що саме Микола Семена написав під псевдонімом матеріал для Крим.Реалії під назвою “Блокада ‒ необхідний перший крок до звільнення Криму”. Екс-прокурор анексованого Криму, яка і звинуватила Семену, заявила, що Крим.Реалії дав можливість “виправдання актів саботажу і екстремізму”. 66-річному журналістові загрожує п’ять років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!