ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційний суд Криму звільнив від покарання Миколу Семену

15.01.2020, 10:45
Фото – Крим.Реалії
Фото – Крим.Реалії

Підконтрольний Росії Залізничний суд Сімферополя розглянув і задовольнив клопотання адвоката Олександра Попкова і кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття судимості із Семени. Про це Крим.Реалії повідомив Попков.

Рішення про це має набути чинності через 10 календарних діб.

Як повідомляв ІМІ, 22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя призначив кримському журналістові, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною вести публічну діяльність. 

Миколі Семені висунули звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”.

У ФСБ Росії стверджували, що саме Микола Семена написав під псевдонімом матеріал для Крим.Реалії під назвою “Блокада ‒ необхідний перший крок до звільнення Криму”. Експрокурор анексованого Криму, яка і звинуватила Семену, заявила, що видання “Крим.Реалії” дало можливість “виправдання актів саботажу й екстремізму”. 

18 грудня 2017 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок журналістові Миколі Семені в частині додаткового покарання: йдеться про заборону вести публічну діяльність два роки, а не три, як було в попередньому рішенні суду.

Сторона захисту Миколи Семени подала скаргу до Європейського суду з прав людини на рішення російського суду в Сімферополі. Однак ЄСПЛ відмовив у пріоритетному розгляді скарги Миколи Семени.

Liked the article?
Help us be even more cool!