ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Семена отримав постанову про зняття російської "судимості" в окупованому Криму

28.01.2020, 13:33
Микола Семена, фото – Крим.Реалії
Микола Семена, фото – Крим.Реалії

Журналіст, автор проєкту Радіо Свобода “Крим.Реалії” Микола Семена отримав постанову від підконтрольного Росії Залізничного районного суду Сімферополя про дострокове припинення випробувального терміну і зняття з нього судимості, повідомляє Крим.Реалії.

“Клопотання засудженого Семени про скасування звільнення від відбування зняття судимості – задовольнити. Скасувати умовне засудження щодо Семени за вироком від 22 вересня 2017 року і зняти з нього судимість за цим вироком”, – йдеться в постанові російського суду в Криму.

Як повідомляв ІМІ, 14 січня 2020 року підконтрольний Росії Залізничний суд Сімферополя розглянув і задовольнив клопотання адвоката Олександра Попкова і кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття судимості із Семени. 

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя призначив кримському журналістові, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною вести публічну діяльність. 

Миколі Семені висунули звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”.

У ФСБ Росії стверджували, що саме Микола Семена написав під псевдонімом матеріал для Крим.Реалії під назвою “Блокада ‒ необхідний перший крок до звільнення Криму”. Експрокурор анексованого Криму, яка і звинуватила Семену, заявила, що видання “Крим.Реалії” дало можливість “виправдання актів саботажу й екстремізму”. 

18 грудня 2017 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок журналістові Миколі Семені в частині додаткового покарання: йдеться про заборону вести публічну діяльність два роки, а не три, як було в попередньому рішенні суду.

Сторона захисту Миколи Семени подала скаргу до Європейського суду з прав людини на рішення російського суду в Сімферополі. Однак ЄСПЛ відмовив у пріоритетному розгляді скарги Миколи Семени.

Liked the article?
Help us be even more cool!