ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще деяких журналістів не пустили на Карачун, звинувативши в шахрайстві та зберіганні зброї

06.12.2016, 10:32

Деяких представників засобів масової інформації не пропустили на урочисте відкриття 5 грудня телевежі на Карачуні під Слов'янськом, звинувативши їх в багатьох кримінальних правопорушеннях. Про це повідомляють Новини Донбасу з посиланням на представника “Громадського ТБ Донбасу”.

Як пише видання, усіх журналістів централізовано привезли на Карачун з Краматорська (Донецька область). Після прибуття всіх представників ЗМІ перевірили на наявність небезпечних предметів, документи, а після провели обшук зі собакою. Після завершення обшуків і перевірки в базі даних невідомий чоловік попросив чотирьох журналістів повернутися в автобус, заборонивши таким чином відвідувати захід. Серед них виявилися кореспонденти телеканалу Еспресо.TV, журналісти з місцевого видання, а також оператор “Громадського ТБ Донбасу”.

За словами оператора “Громадського ТБ Донбасу” Дмитра Журавльова, їм пояснили, що не пропускають на відкриття телевежі, оскільки їхні імена нібито внесені в базу даних осіб, яких розшукують у зв'язку з порушенням законодавства. Трьох із чотирьох затриманих звинуватили в шахрайстві з кредитними картами, незаконному зберіганні зброї та участі в круглому столі з бойовиком Ігорем Гіркіним. Четвертому журналістові не назвали причину затримання.

В автобусі представники ЗМІ пробули чотири години. Після закінчення заходу і того, як гору Карачун покинув президент Петро Порошенко, затриманих журналістів разом з іншими представниками ЗМІ відвезли назад в Краматорськ, так нічого і не пояснивши.

Офіційних звинувачень пред'явлено не було, журналісти були відпущені після приїзду до Краматорська.

Як заявляє “Громадське ТБ Донбасу”, Дмитро Журавльов мав акредитацію на захід, отриману відповідно до вимог Адміністрації Президента через прес-службу Донецької обласної державної адміністрації.

Як заявив Еспресо.TV, оператора телеканалу Артура Шагаліна затримали працівники СБУ.

“Зокрема, Артура Шагаліна звинуватили у зберіганні зброї. При цьому співробітники правоохоронних органів поводилися нахабно і наполегливо. Але по закінченню події журналістів відпустили без будь яких пояснень”, - повідомляє канал. Але по закінченню події журнілістів відпустили без будь яких пояснень.

Такі дії телеканал сприймає як перешкоджання журналістській діяльності та вимагає від керівництва держави покарати винних у цій ситуації.

Як повідомляв ІМІ, 5 грудня телеканал “До Тебе” (філія Національної телекомпанії України “Донецька регіональна дирекція”) заявив про перешкоджання співробітниками Служби безпеки України та Управління державної охорони роботі журналіста телеканалу Павла Палагути під час відкриття телевежі на горі Карачун 5 грудня.

Також канал вважає неприпустимим вибірковість у допущенні журналістів на відкриті офіційні заходи за участі Президента України.

5 грудня у Слов’янську (Донецька область) відкрили відновлену телевежу на горі Карачун, яку було зруйновано під час бойових дій 2014 року і яка передаватиме сигнал українських мовників. Відкриття телевежі відбулося за участю Президента України Петра Порошенка.

Фото - Новини Донбасу

Liked the article?
Help us be even more cool!