ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ заборонила в'їзд заступнику голови "Білоруського дому", бо "може становити загрозу нацбезпеці"

04.08.2021, 16:25
Фото - glavcom.ua
Фото - glavcom.ua

Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію України громадянину Білорусі, заступнику голови “Білоруського дому в Україні” Родіону Батуліну через те, що він може становити загрозу нацбезпеці України.

Про це “Детектору медіа” повідомили в пресцентрі СБУ.

Заборона винесена 23 липня на основі “аргументованих даних, що дана особа може становити загрозу національній безпеці України”.

“Родіон Батулін відомий своїми радикальними поглядами та провокаційними діями під час акцій протесту в Україні. В ході цих акцій, серед іншого, вдалося запобігти спробам радикалів спровокувати силові зіткнення з правоохоронцями”, – зазначили у відомстві. 

4 серпня громадська організація “Білоруський дім в Україні” заявила, що заступника голови ГО Родіона Батуліна не пустили до України й заборонили в'їзд на три роки.  

Батулін перервав свою закордонну поїздку після звістки про смерть голови ГО Віталія Шишова, однак не зміг в'їхати до України на прикордонному пункті “Устилуг” (Волинська область). ГО зазначила, що підстава заборони прикордонникам була невідома.

Батулін є соратником очільника ГО “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова, який був знайдений повішеним в одному з парків Києва 3 серпня. Відомо, що Батулін повʼязаний із Сергієм Коротких, який в складі батальйону “Азов” брав участь в бойових діях на Донбасі і отримав українське громадянство.

Також Батулін боєць змішаних бойових мистецтв, раніше він виступав за Білорусь. У 2019 році Батулін брав участь у нападі на автомобіль пʼятого президента України Петра Порошенка біля будівлі ДБР.

Як повідомляв ІМІ, 3 серпня у Києві знайшли повішеним у парку очільника громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова, який зник вранці 2 серпня.

3 серпня громадська організація “Білоруський дім в Україні” (БДУ) заявила, що за його головою Віталієм Шишовим, якого знайшли повішеним у Києві, стежили і поліція про це знала. Організація переконана, що “це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса”.

3 серпня голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що поліція має дві основні версії смерті голови громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова - самогубства або скоєння умисного вбивства з імітуванням самогубства.

Liked the article?
Help us be even more cool!