ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ підтвердила, що оголосила про підозру Панченко

24.01.2023, 14:51
Фото – телеграм-канал Діани Панченко
Фото – телеграм-канал Діани Панченко

Служба безпеки зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівську пропагандистку Діану Панченко, яка публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Діані Панченко про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення, зокрема повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України).

Про це повідомила пресслужба відомства.

Раніше Панченко працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи Москви, зазначили в СБУ. Після початку повномасштабного вторгнення вона підтримала російських окупантів та в серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька.

"Там вона продовжила поширювати ворожу пропаганду у вигляді маніпулятивних сюжетів на користь країни-агресора. Для "розгону" деструктивного контенту активно використовує соцмережі, у тому числі заборонені в Україні. Насамперед у своїх провокаційних "проєктах" вона підтримує захоплення частини східних регіонів нашої держави. Крім цього, фігурантка створила так званий "документальний фільм", у якому виправдовує воєнні злочини російських окупантів проти мирних жителів Маріуполя", – наголосили в СБУ.

Раніше УП із посиланням на джерела написала, що СБУ оголосила про підозру проросійській пропагандистці Діані Панченко.

Як повідомляв ІМІ, 15 січня Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, яким запроваджено санкції, зокрема, щодо колишньої ведучої "каналів Медведчука" Діани Панченко.

4 січня СБУ повідомила, що відкрила кримінальне провадження щодо колишньої ведучої "каналів Медведчука" Діани Панченко за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Раніше Діана Панченко заявила, що виїхала з України в середині серпня. Вона не уточнила, де саме перетнула кордон, але зазначила, що потрапити на окуповану територію їй допомогли друзі. "Це значно простіше, ніж ви думаєте", – сказала Панченко.

На початку грудня Діана Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька. 

22 грудня народний депутат Ярослав Юрчишин від фракції "Голос" закликав СБУ та Офіс генерального прокурора розпочати досудове розслідування щодо дій Діани Панченко, яка 15 грудня оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя.

У квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з рухом "Чесно" внесло перші 100 осіб до реєстру державних зрадників. Є в цьому списку і Діана Панченко. Як зазначають упорядники списку, у листопаді 2021 року Панченко заявила, що хоче поїхати до Росії і не бачить у цьому нічого поганого.

Діана Панченко – проросійська журналістка і телеведуча телеканалів NewsOne, "Перший незалежний" та "Ukrlive". У лютому 2021 року, після запровадження санкцій проти каналів NewsOne, ZIK та "112 Україна", перейшла на телеканал "Перший незалежний" медіахолдингу Віктора Медведчука.

Liked the article?
Help us be even more cool!