ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардеп Юрчишин просить СБУ та Офіс ГПУ розслідувати дії пропагандистки Панченко

22.12.2022, 09:15
Фото – телеграм-канал Діани Панченко
Фото – телеграм-канал Діани Панченко

Народний депутат Ярослав Юрчишин від фракції “Голос” закликав Службу безпеки України та Офіс генерального прокурора розпочати досудове розслідування щодо дій ексведучої проросійського телеканалу NewsOne Діани Панченко, яка 15 грудня оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя.

Відповідну заяву Юрчишин надіслав правоохоронним органам та оприлюднив її у своєму телеграм-каналі.

“Надсилаю заяви до СБУ та Генпрокуратури щодо Діани Панченко. Пропагандистка “руского міра” зняла репортаж із тимчасово окупованих українських міст, у якому українці з Донецька та розбитого Маріуполя виправдовують російську агресію”, – зазначив Юрчишин.

У діях Панченко депутат вбачає ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників. Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Також Юрчишин просить провести службове розслідування щодо наявності в діях Панченко ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), або будь-якого іншого кримінального правопорушення проти основ національної безпеки України.

“Сподіваюся на швидку реакцію та послідовні дії від наших правоохоронних органів щодо любительниці компромісів з окупантами”, – написав Ярослав Юрчишин.

Як повідомляв ІМІ, 12 грудня колишня ведуча проросійського телеканалу NewsOne Діана Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька та виклала фото біля стели міста. Згодом вона оприлюднила відеорепортаж з Донецька та Маріуполя.

Liked the article?
Help us be even more cool!