ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Значно простіше, ніж ви думаєте, – Панченко про те, як потрапила до окупованого РФ Донецька

03.01.2023, 11:33
Фото – скрін з YouTube-каналу Діани Панченко
Фото – скрін з YouTube-каналу Діани Панченко

Колишня ведуча проросійського телеканалу NewsOne Діана Панченко заявила, що виїхала з України в середині серпня. 

"Із 24 лютого практично весь час я перебувала в Києві, тому на власному досвіді знаю, що це що означає жити в країні, де тебе абсолютно незаслужено називали зрадницею. Із Києва я виїхала в середині серпня", сказала Панченко.

За її словами, вона зараз не в Україні, але більшу частину часу проводить на Донбасі.

"На Донбас потрапити значно простіше, ніж ви думаєте. Усім тим, хто говорить, що моя поїздка на Донбас це нібито зрада, і водночас стверджує, що Донбас потрібно повернути в Україну, готова посприяти в організації поїздки до Донецька. Подзвонила своїм друзям вони мені в цьому допомогли. Це значно простіше, ніж ви думаєте", сказала Панченко.

"Одне з поширених питань чи перебуваю я зараз в Україні? Ні, друзі, зараз я перебуваю не в Україні", додала ведуча.

Нагадаємо, на початку грудня Діана Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька. 

22 грудня народний депутат Ярослав Юрчишин від фракції "Голос" закликав Службу безпеки України та Офіс генерального прокурора розпочати досудове розслідування щодо дій Діани Панченко, яка 15 грудня оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя.

У квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з рухом "Чесно" внесло перші 100 осіб до реєстру державних зрадників. Є в цьому списку і Діана Панченко. Як зазначають упорядники списку, у листопаді 2021 року Панченко заявила, що хоче поїхати до Росії і не бачить у цьому нічого поганого.

Діана Панченко – проросійська журналістка і телеведуча телеканалів NewsOne, "Перший незалежний" та "Ukrlive". У лютому 2021 року, після запровадження санкцій проти каналів NewsOne, ZIK та "112 Україна", перейшла на телеканал "Перший незалежний" медіахолдингу Віктора Медведчука. 

За даними руху "Чесно", у 2020 році в одному з інтерв'ю сказала, що хотіла б спитати Путіна, чого Росія нічого не зробила для уникнення Майдану. Заявляла, що Росія – братський народ. Поширювала російську пропаганду про заборону російської мови.

У серпні 2021 року попросила Лукашенка допомогти розблокувати заборонені РНБО телеканали.

Журналіст видання "Детектор медіа" Ярослав Зубченко назвав Панченко "найгіршим медійником 2020 року" за порушення стандартів журналістики, відмову називати війну в Україні війною.

Liked the article?
Help us be even more cool!