ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ підтвердила, що порушила справу щодо Панченко

04.01.2023, 17:42
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України підтвердила, що відкрила кримінальне провадження щодо колишньої ведучої “каналів Медведчука” Діани Панченко. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці відомства.

Провадження відкрито за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За матеріалами слідства, проросійські сюжети цієї журналістки маніпулюють свідомістю глядачів в інтересах РФ. Зокрема, йдеться про створений нею нібито документальний фільм про зруйнований росіянами Маріуполь, де, на думку слідчих, використовуються пропагандистські наративи ворога.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії, призначено відповідні експертизи. За їхніми висновками, зазначає СБУ, вживатимуться подальші заходи.

Як повідомляв ІМІ, 4 січня народний депутат Ярослав Юрчишин повідомив, що СБУ за його заявою відкрила кримінальне провадження стосовно Панченко.

Раніше Діана Панченко заявила, що виїхала з України в середині серпня. Вона не уточнила, де саме перетнула кордон, але зазначила, що потрапити на окуповану територію їй допомогли друзі. "Це значно простіше, ніж ви думаєте", – сказала Панченко.

На початку грудня Діана Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька. 

22 грудня народний депутат Ярослав Юрчишин від фракції "Голос" закликав СБУ та Офіс генерального прокурора розпочати досудове розслідування щодо дій Діани Панченко, яка 15 грудня оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя.

Liked the article?
Help us be even more cool!