ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишня ведуча “каналів Медведчука” поїхала до окупованого Донецька

12.12.2022, 11:33
Фото – телеграм-канал Діани Панченко
Фото – телеграм-канал Діани Панченко

Колишня ведуча проросійського телеканалу NewsOne Діана Панченко поїхала до окупованого Донецька. Про це вона повідомила у своєму телеграм-каналі.

“Вісім років я отримувала цілком справедливі повідомлення із запитанням: “Чому ви не приїдете на Донбас?”. Я на Донеччині. Там, де маю бути. Подробиці – скоро”, – написала Панченко.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з рухом “Чесно” внесло перші 100 осіб до реєстру державних зрадників. Є в цьому списку і Діана Панченко. Як зазначають упорядники списку, у листопаді 2021 року Панченко заявила, що хоче поїхати до Росії і не бачить у цьому нічого поганого.

18 лютого 2021 року колишні працівники санкційних каналів ZIK, “112 Україна” та NewsOne, зокрема і Діана Панченко, створили супутниковий телеканал “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”).

Власником ТОВ “Тайм медіа” зі 100% часткою зазначено ТОВ “Медіахолдинг “Новини”. За інформацією ліцензіата, цією компанією володіють одразу 99 фізичних осіб, кожній з яких належить по 1%. Водночас 98 із них передали всі свої частки в управління одній особі – Панченко Діані Віталіївні, яка також є одним з 99 співвласників компанії і вказана її кінцевим бенефіціарним власником. 

Пізніше стало відомо, що 60% акцій телеканалу “Перший незалежний” придбав народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” та голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич.

Діана Панченко – проросійська журналістка і телеведуча телеканалів NewsOne, “Перший незалежний” та “Ukrlive”. У лютому 2021 року, після запровадження санкцій проти каналів NewsOne, ZIK та “112 Україна”, перейшла на телеканал “Перший незалежний” медіахолдингу Віктора Медведчука. 

За даними руху “Чесно”, у 2020 році в одному з інтерв'ю сказала, що хотіла б спитати Путіна, чого Росія нічого не зробила для уникнення Майдану. Заявляла, що Росія – братський народ. Поширювала російську пропаганду про заборону російської мови.

У серпні 2021 року попросила Лукашенка допомогти розблокувати заборонені РНБО телеканали.

Журналіст видання “Детектор медіа” Ярослав Зубченко назвав Панченко “найгіршим медійником 2020 року” за порушення стандартів журналістики, відмову називати війну в Україні війною.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK. Крім того, санкції президент застосував і щодо каналів “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”) та UkrLive (ТОВ “Телепростір”).

Liked the article?
Help us be even more cool!