ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ готує підозру екскерівнику Довженко-Центру в зловживанні владою

10.11.2022, 15:29
Фото – the-village.com.ua
Фото – the-village.com.ua

Обшуки в приміщенні Довженко-Центру проходять у справі про зловживання владою з боку одного з колишніх керівників установи.

Про це пише "Детектор медіа" з посиланням речника Служби безпеки України Артема Дехтяренка.

За його словами, наразі на території Довженко-Центру відбуваються слідчі дії за участю співробітників СБУ, Нацполіції та прокуратури міста Києва.

Одному з колишніх посадовців центру готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Усі деталі СБУ пообіцяла надати згодом.

Як повідомляв ІМІ, у приміщення Довженко-Центру з обшуками прийшли правоохоронці.

8 листопада команда Довженко-Центру вперше зустрілася з призначеною Державним агентством з питань  кіно кризовою менеджеркою Юлією Каждан на порозі біля входу до офісу: всередину співробітники її не пустили.

2 листопада Держкіно заявило, що за результатами аудиту відсторонило від виконання обов’язків в.о. генеральної директорки Національного центру Олександра Довженка Олену Гончарук. Вона залишається на посаді керівниці Музею кіно Довженко-Центру.

Довженко-Центр на період до завершення конкурсного добору на посаду генерального директора Центру очолить Юлія Каждан. Вона є керівницею кінологічного центру "Ерсте Хунд", підприємства з діяльністю у сфері права "Джулія", юридичної фірми "Каждан та партнери". Її попередня діяльність не повʼязана зі сферою кіно.

Команда Довженко-Центру вважає рейдерським захопленням центру призначення Каждан.

17 серпня стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно, якому в управління передали Довженко-Центр, видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру. У самому центрі це вважають фактичною ліквідацією. Цього дня на сайті Кабінету Міністрів зареєстрували петицію про скасування реорганізації.

У МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації Довженко-Центру і що наразі йдеться лише про реорганізацію установи. Держкіно також заявило, що Довженко-Центр буде реорганізований, а не ліквідований.

Низка культурних інституцій виступили проти реорганізації Довженко-Центру. Відкликати цей наказ вимагає Громадська рада при Держкіно, Коаліція РПР, медіаспільнота. У МКІП ініціювали обговорення з Кабміном та Держкіно щодо збереження цілісності фільмофонду Довженко-Центру.

26 серпня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував скасувати наказ Держкіно про реорганізацію Довженко-Центру. Медіаспільнота закликала Кабінет Міністрів України зупинити рішення підпорядкованого йому Державного агентства України з питань кіно щодо реорганізації Довженко-Центру.

Liked the article?
Help us be even more cool!