ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Russia Todaу доноситиме світу свою "правду" через вірусне відео

21.04.2017, 11:11

Російський державний телеканал Russia Today, який мовить за кордоном різними мовами, має намір використовувати вірусні відеоролики в інтернеті для донесення своєї “правди” світу. Про це на засіданні організаційного комітету “Победа” під головуванням президента РФ Володимира Путіна сказала керівниця держканалу Russia Today Маргарита Симонян, повідомляє УНІАН.

“Ми хотіли б показати деякі більш сучасні способи комунікації донесення нашої правди світу, які ми використовуємо. Зрозуміло, що ми використовуємо багато традиційних способів: документальні фільми, цілі цикли, репортажі та інше, але це працює тільки на певну частину аудиторії. Більш молода аудиторія вже заледве сприймає такі формати. Тут, наприклад, краще працюють вірусні ролики”, - повідомила Симонян.

Зокрема, вона продемонструвала ролик про внесок СРСР у перемогу над нацизмом.

“Такий вірусний ролик ми зробили різними мовами, ми запускаємо його теж до Дня Перемоги, чекаємо від нього великого ефекту. Якщо хтось хоче використати це (можливо по лінії МЗС або інших відомств), ми із задоволенням цим поділимося. Це тільки приклад освітніх вірусних роликів для молоді”, - повідомила вона.

За її словами, такі короткі доступні ролики відправляються в онлайн-простір і далі вже живуть своїм життям: люди пересилають їх один одному і в своїх акаунтах у Facebook, Twitter, YouTube, і такі ролики отримують зовсім іншу аудиторію, аніж в разі використання звичних засобів на телебаченні.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року Європарламент схвалив резолюцію про боротьбу з ісламістської і російською пропагандою.

Євродепутати визнали, що після анексії Криму та розв'язування гібридної війни на Донбасі Кремль посилив свою пропаганду проти ЄС. Вони зазначили, що “російська влада використовує широкий спектр засобів і інструментів, таких як багатомовні телеканали (наприклад, Russia Today), псевдо-інформаційні агенції та мультимедійні платформи (наприклад, Sputnik) [...], соціальні медіа та інтернет-тролів, щоб кинути виклик демократичним цінностям, розділити Європу, зібрати внутрішню підтримку і створити враження несформованої державності біля східних кордонів ЄС”.

Liked the article?
Help us be even more cool!