ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рух ЧЕСНО повідомив, що виграв апеляцію у нардепа Дубінського

Київський апеляційний суд залишив апеляційну скаргу позафракційного нардепа Олександра Дубінського до Руху ЧЕСНО без задоволення. Нардеп просив про захист честі, гідності та ділової репутації, повідомляє Рух ЧЕСНО.

У своєму позові Дубінський вимагав, аби Рух ЧЕСНО виключив його зі свого Реєстру зрадників.

Народний депутат Олександр Дубінський на судовому засіданні/Фото - Укрінформ

Наразі рішення Київського апеляційного суду ще не набрало законної сили, оскільки його можна оскаржити у Верховному суді.

Справа Олександра Дубінського

Як повідомляв ІМІ, 13 листопада 2023 року Державне бюро розслідувань оголосило підозру Олександру Дубінському в державній зраді (ч. 1 ст. 111) та створенні, керівництві злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участі в ній (ч. 1 ст. 255). Його звинувачують у злочинній діяльності, яку курували посадовці генерального штабу ЗС РФ, та веденні інформаційно-підривної діяльності проти України.

За даними слідства, Дубінський мав позивний Буратіно і входив до складу організації, сформованої головним управлінням генштабу ЗС Росії (ГРУ), а саме заступником начальника ГРУ Володимиром Алєксєєвим. Операційним керівництвом групи займався його заступник – Олексій Савін.

Організація мала розхитувати суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувати її на міжнародній арені. Фінансування організації сягало понад $10 мільйонів.

Печерський районний суд Києва в листопаді 2023 року взяв під варту на два місяці Дубінського і відтоді продовжує цей запобіжний захід.

Згодом Дубінський заявив, що його побили в Київському СІЗО й у нього зламані ребра.

Адвокат Дубінського просив змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт. Свою позицію про зміну запобіжного захисту адвокат аргументував побиттям Дубінського в СІЗО, внаслідок чого той отримав тілесні травми і, як наслідок, погіршення стану здоров’я.

Олександр Дубінський зі свого боку заявив, що побиття пов’язане з його критикою української влади.

У червні 2024 року заступник директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олександр Удовиченко повідомив, що справа про державну зраду народного депутата Олександра Дубінського майже на завершальному етапі розслідування.

11 січня 2021 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян і медіа за втручання в американські вибори. У мінфіні США пояснили, що зазначені особи й компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем. Останнього Вашингтон вважає російським агентом. Санкції проти Деркача були запроваджені ще 2020 року.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!