ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

RSF цьогоріч підготували 2 тисячі медійників у 37 країнах за трьома напрямами

Цього року "Репортери без кордонів" (RSF) підготували майже 2 тисячі журналістів у 37 країнах світу за трьома напрямами: безпека, висвітлення виборів та боротьба з дезінформацією.

Про це повідомили в самій організації.

У 2023 році майже 2 тисячі журналістів у всьому світі пройшли тренінги RSF, що в 10 разів більше, ніж 2020 року. У такий спосіб організація реагує на дедалі більший попит журналістів на кращу підготовку в умовах геополітичних криз та дезінформації.

У 2023 році організація разом з мережею місцевих партнерів навчала журналістів у 37 країнах, переважно в Субсахарській Африці (40% підготовлених журналістів), Східній Азії (19%) та Україні (12%).

40% учасників тренінгів припадає на країни Субсахарської Африки.

Майже половина тренінгів, проведених RSF у 2023 році, була зосереджена на безпеці журналістів, особливо в зонах бойових дій. 

RSF підтримують журналістів у складних кризових ситуаціях, щоб вони могли продовжувати свою роботу. В Україні RSF розробляють спільно з місцевими медіа та регіональними представництвами національних ЗМІ навчальні модулі з фізичної безпеки в регіонах, що найбільше постраждали від війни. Разом з місцевими партнерами організація започаткувала "Програму медіарезиденцій" − програму відпочинку та тренінгів із психологічної безпеки для журналістів, які постраждали від конфлікту. Також ідеться про підтримку створення мережі взаємодопомоги.

У Субсахарській Африці, де проживають 40% журналістів, яких підготували RSF 2023 року, більшість тренінгів були зосереджені на висвітленні виборів, особливо на Мадагаскарі, в Сенегалі та Демократичній Республіці Конго (ДРК). Фактично RSF активізували свої тренінги з висвітлення виборів та надання першої допомоги в регіоні у відповідь на загострення кризових ситуацій у цей вирішальний період.

У ДРК представництво RSF у Дакарі спільно з місцевими партнерами започаткувало спеціальну програму. Ці тематичні тренінги є продовженням зусиль RSF, спрямованих на сприяння збалансованому та незалежному висвітленню виборів.

У Східній Азії, де працюють 19% журналістів, підготовлених RSF у 2023 році, організація зосередила свої зусилля на тренінгах з питань фізичної безпеки та підтримки журналістів у вигнанні з огляду на регіональний контекст, що характеризується посиленням обмежень права на інформацію. Більшість журналістів, підготовлених 2023 року в цьому регіоні, походять з Гонконгу, Китаю та М'янми.

У відповідь на виклики дезінформації RSF також значно розвинули свої навчальні програми, спрямовані на зміцнення незалежності та прозорості медіа в усьому світі. Сюди, зокрема, входить просування та створення семінарів щодо Ініціативи журналістської довіри – ініціативи, спрямованої на просування достовірності інформації та належної журналістської практики шляхом сертифікації новинних медіа відповідно до етичних критеріїв.

Liked the article?
Help us be even more cool!