ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія ігнорує звернення Медведчука, бо він розвів їх на великі гроші й брехав – Подоляк

20.04.2022, 13:23
Фото – скриншот з відео СБУ
Фото – скриншот з відео СБУ

Росія ігнорує звернення народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, який попросив обміняти його на захисників та мешканців Маріуполя. 

Про це в інтерв'ю НВ сказав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

“Як ми бачимо, реакція з російського боку була очікувана: вони ігнорують цього суб'єкта, який, як я розумію, розвів їх на великі гроші й при цьому постійно брехав”, – сказав він.

Подоляк вважає, що це була єдина формула, за якою можна було віддати Медведчука і забрати всіх наших людей з Маріуполя, оскільки їхні життя набагато цінніші.

Також він зазначив, що ініціатива саме такого способу обміну йшла від Медведчука.

“Сам Медведчук хоче знайти вихід із ситуації, бо зрозумів, що просто міняти його ніхто не буде, що в нього будуть великі проблеми, бо йому доведеться давати показання, що він робив із 2014 року в Україні; чому його діяльність призвела до такого масштабного втручання Російської Федерації на нашу територію. Це була його ініціатива – запропонувати себе в обмін на жителів та захисників Маріуполя”, – розповів Подоляк.

Як повідомляв ІМІ, раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що Віктор Медведчук, щоб “вижити”, дає свідчення правоохоронним органам.

18 квітня народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук звернувся до президентів України Володимира Зеленського та рф володимира путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

СБУ затримала Медведчука 12 квітня. А 13 квітня Личаківський районний суд Львова заарештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

16 квітня Личаківський районний суд Львова обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Віктор Медведчук перебував під домашнім арештом, але перед початком широкомасштабного вторгнення зник і переховувався. За даними УП, у правоохоронців була інформація, що підозрюваний залишив свій маєток орієнтовно 24 лютого, вимкнув телефони й відтоді не виходив на зв'язок. 18 березня 2022 року Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Віктору Медведчуку.

Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!