ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заарештував Медведчука без права застави

16.04.2022, 20:52
Фото – фейсбук Володимира Зеленського
Фото – фейсбук Володимира Зеленського

Личаківський районний суд Львова 16 квітня обрав народному депутату Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці суду.

У такий спосіб суд задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке погоджене генеральним прокурором.

За даними клопотання, Медведчуку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України. 10 січня цього року Печерський райсуд Києва призначив підозрюваному Медведчуку домашній арешт із забороною залишати своє житло в Києві цілодобово. Разом з тим 26 лютого правоохоронці не виявили Медведчука за вказаною адресою проживання, він порушив покладені на нього судом обов’язки.

У зв’язку з тим, що місце перебування Медведчука було невідоме, 2 березня правоохоронці оголосили його в державний, міждержавний та міжнародний розшук.

Окрім того, 18 березня Личаківський райсуд Львова арештував Медведчука без визначення розміру застави (заочно) за підозрою у вищевказаних кримінальних правопорушеннях.

Суд також зазначив, що Медведчука було затримано 12 квітня, а 14 квітня доставлено до органу досудового розслідування.

“За наслідками розгляду вказаного клопотання слідчий суддя залишив підозрюваному Медведчуку Віктору Володимировичу обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави”, – йдеться в рішенні суду.

Підозрюваний та його захисник можуть подати апеляційну скаргу на вказану ухвалу суду.

Нагадаємо, Віктор Медведчук перебував під домашнім арештом, але перед початком широкомасштабного вторгнення зник і переховувався. За даними УП, у правоохоронців була інформація, що підозрюваний залишив свій маєток орієнтовно 24 лютого, вимкнув телефони й відтоді не виходив на зв'язок. 18 березня 2022 року Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Віктору Медведчуку.

Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. 

СБУ затримала Медведчука 12 квітня. А 13 квітня Личаківський районний суд Львова заарештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!