ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роман Цимбалюк розповів, за яких умов повернеться до роботи у Москві

06.01.2022, 14:50
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода

Єдиний акредитований у Росії український журналіст Роман Цимбалюк розповів, за яких умов можливе його повернення на роботу в кореспондентському пункті агенції УНІАН у Москві, повідомляє Радіо Свобода.

“Наразі ми домовились діяти таким чином з Миколою Полозовим (російський адвокат – ред.): свята закінчаться, він напише відповідного листа в прокуратуру САО (Північного адміністративного округу Москви – ред.), яка, власне, це все затіяла, щоб з’ясувати, в якому процесуальному стані все знаходиться… Це ж питання роботи, і рішення буде ухвалюватися спільно. У першу чергу на підставі наявності гарантій безпеки. Якщо вони будуть, то чому б ні, якщо ні – будемо спостерігати за творчістю російських офіційних осіб за межами РФ. Слава Богу, зараз такі комунікаційні можливості, що це не є абсолютно принциповим”, – сказав Цимбалюк.

Як повідомляв ІМІ, 3 січня Роман Цимбалюк повідомив, що виїхав з РФ через загрозу особистій безпеці.

14 грудня 2021 року Роман Цимбалюк заявив, що його адвокатом став Микола Полозов, який захищатиме його інтереси в Росії.

Адвокат журналіст Микола Полозов повідомив, що в Росії журналіста звинувачують в екстремізмі, проти нього хочуть порушити кілька адміністративних справ.

Українського журналіста Романа Цимбалюка викликали на допит до прокуратури Москви 24 грудня 2021 року за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі та ненависті до росіян. Згідно з текстом повідомлення російської прокуратури, Цимбалюк агресивно висловлювався проти Росії на своєму ютуб-каналі.

24 грудня 2021 року адвокат журналіста Микола Полозов повідомив, що прокуратура в Москві відкликала виклик на допит українського журналіста Романа Цимбалюка, який був призначений на 24 грудня.

Liked the article?
Help us be even more cool!