ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роман Цимбалюк залишив Росію через загрозу особистій безпеці

05.01.2022, 10:36
Фото - ua-rating.com
Фото - ua-rating.com

Єдиний акредитований український журналіст в Росії Роман Цимбалюк повідомив, що виїхав з РФ через загрозу особистій безпеці.

Про це Цимбалюк сказав в інтерв‘ю Громадському, опублікованому 3 січня.

“Я виїхав із Російської Федерації, оскільки вважаю, що є загроза моїй особистій безпеці. Російська хунта, здається, себе проявила. І зараз нібито вони кажуть, що відкликали виклик на допит, але це не означає, що його не буде знову. Перед цим також було багато сигналів, що вони “взялися за останнього українського репортера в Москві дуже і дуже серйозно”, – сказав Цимбалюк.

За його словами, протягом останніх двох місяців фактично всі топові фігури “російських інформаційних військ” пророкували йому різноманітні проблеми. “Хтось хотів, щоби мене засудили, хтось казав, що я шпигую, хтось ще якусь фігню видавав. Тому зараз потрібно дочекатися і зрозуміти, як діяти далі”, - додав він.

Також Цимбалюк зазначив, що попри те, що прожив у Росії 13 років, будучи кореспондентом агентства УНІАН, він “ніколи не збирався там залишатися” і його влаштує, якщо він навіть туди більше не повернеться.

“Єдине наше завдання зараз з адвокатом Миколою Полозовим (захищає інтереси Романа Цимбалюка в РФ - ред.), щоб коли наступного разу я полечу до Вільнюса їсти бобра, наприклад, не сталося так, що я перебуваю в розшуку Інтерполу. Тому ми вирішили не полишати цю справу”, - розповів журналіст. 

Як повідомляв ІМІ, 14 грудня Роман Цимбалюк заявив, що його адвокатом став Микола Полозов, який захищатиме його інтереси в Росії.

Адвокат журналіст Микола Полозов повідомив, що в Росії журналіста звинувачують в екстремізмі, проти нього хочуть порушити кілька адміністративних справ.

Українського журналіста Романа Цимбалюка викликали на допит до прокуратури Москви 24 грудня за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі та ненависті до росіян. Згідно з текстом повідомлення російської прокуратури, Цимбалюк агресивно висловлювався проти Росії на своєму ютуб-каналі.

24 грудня 2021 року адвокат журналіста Микола Полозов повідомив, що прокуратура в Москві відкликала виклик на допит українського журналіста Романа Цимбалюка, який був призначений на 24 грудня.

Liked the article?
Help us be even more cool!