ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура РФ відкликала виклик на допит журналіста Цимбалюка – адвокат

24.12.2021, 11:20
Фото – фейсбук Миколи Полозова
Фото – фейсбук Миколи Полозова

Прокуратура в Москві відкликала виклик на допит українського журналіста Романа Цимбалюка, який був призначений на 24 грудня.

Про це повідомив адвокат журналіста Микола Полозов.

“На сьогодні помічником прокурора був призначений виклик Романа для пояснень. Як випливає з виклику, опублікованого деякими ЗМІ, Роману потрібно було з’явитися до 10:00 до кабінету №43 прокуратури ЦАО Москви. Виявилося, що помічниця прокурора не з’явилася на призначений нею захід. Кабінет №43 виявився зачиненим”, – написав він.

“Пояснення ситуації, що склалася, несподівано прийшло із сусіднього кабінету. Молодий чоловік, мабуть теж помічник прокурора, поцікавився, чи я випадково не на виклик Романа Цимбалюка з'явився, а коли отримав ствердну відповідь, радісно оголосив, що насправді виклик відкликали, і попросив залишити свої контакти. Добре це чи не дуже, поки що говорити передчасно. 

У будь-якому разі м'яч зараз на боці державних органів РФ, подивимося, які дії вони робитимуть. Цілком можливо, що прокуратура вирішила не навантажувати себе зайвою роботою перед новорічним корпоративом і активність триватиме вже наступного року”, – написав адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 14 грудня Роман Цимбалюк заявив, що його адвокатом став Микола Полозов, який захищатиме його інтереси в Росії.

Адвокат журналіст Микола Полозов повідомив, що в Росії журналіста звинувачують в екстремізмі, проти нього хочуть порушити кілька адміністративних справ.

Українського журналіста Романа Цимбалюка викликали на допит до прокуратури Москви 24 грудня за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі та ненависті до росіян. Згідно з текстом повідомлення російської прокуратури, Цимбалюк агресивно висловлювався проти Росії на своєму ютуб-каналі.

Liked the article?
Help us be even more cool!