ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Режисерку фільму "Росіяни на війні" внесли до переліку осіб, що загрожують нацбезпеці України

Анастасія Трофімова. Скриншот ІМІ з ефіру Fred Film Radio

Міністерство культури та стратегічних комунікацій України внесло російсько-канадську режисерку Анастасію Трофімову до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. 

Про це повідомляється на сайті міністерства.

У відомстві зазначили, що колишню працівницю пропагандистського каналу Russia Today внесли до цього списку, зокрема, за документальний фільм “Росіяни на війні”, який вона зрежисувала.

“Фільм поширює російську пропаганду та демонструє неприйнятну нейтральність щодо війни Росії проти України. Це пропагандистське кіно не приділяє належної уваги звірствам, скоєним Росією під час вторгнення, і не визнає їх. Фільм також просуває ідею, що ця війна є “конфліктом двох братніх народів” і що росіяни нібито так само є її жертвами, як і українці, що є неприйнятним в умовах реальних подій, які відбуваються в Україні. Кожен подібний продукт, який спотворює реальність чи знімає відповідальність з агресора, є загрозою для всіх, хто бореться за свою свободу та гідність”, – зазначило міністерство.

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький додав, що випадки, подібні до діяльності Трофімової, є частиною ширшої інформаційної війни, яку веде РФ, намагаючись виправдати свою агресію через культуру та медіа. 

“Ми боремося з просуванням фальшивих наративів і маніпуляцій, які намагаються підмінити правду та зняти відповідальність з агресора. Україна послідовно працює над тим, щоб російська пропаганда не змогла проникнути на культурні майданчики як всередині країни, так і за її межами, захищаючи правду про війну та свободу”, – сказав міністр.

Анастасія Трофімова стала 233-ю в переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, опублікованому на сайті Міністерства культури та стратегічних комунікацій України.

Водночас сьогодні стало відомо, що міжнародний кінофестиваль у Торонто (TIFF) відновив покази фільму “Росіяни на війні” – 17 вересня.

Передісторія

Як повідомляв ІМІ, на початку вересня на Венеційському кінофестивалі показали документальний фільм “Росіяни на війні” російської режисерки Анастасії Трофімової, яка сім місяців прожила з російськими солдатами на фронті в Україні й розповіла їхню історію. Трофімова заявила, що не побачила ознак воєнних злочинів за час, проведений на фронті.

12 вересня організатори міжнародного кінофестивалю в Торонто (TIFF) заявили, що покажуть фільм “Росіяни на війні” росіянки Анастасії Трофімової, як і було заплановано.

Народні депутати України звернулися до парламентарів Канади із закликом не допустити на кінофестивалі в Торонто показу пропагандистського фільму російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової “Росіяни на війні”.

Канадська некомерційна благодійна організація TVO вирішила припинити підтримку та трансляцію документального фільму “Росіяни на війні” російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової.

Організатори міжнародного кінофестивалю в Торонто (TIFF) вирішили призупинити показ фільму “Росіяни на війні”, пояснивши таке рішення “значними загрозами для роботи фестивалю та громадської безпеки”.

Liked the article?
Help us be even more cool!