ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Reuters: Росія може сповільнити YouTube на 40% з метою тиску на компанію

26.07.2024, 13:00

Швидкість YouTube на компʼютерах у Росії може впасти приблизно на 40% цього тижня і на 70% наступного тижня, повідомляє Reuters із посиланням на російського високопосадовця.

За його словами, метою цього сповільнення є тиск на платформу, щоб та відновила заблоковані російські канали.

Компанія YouTube зіткнулася з жорсткою критикою з боку Росії у звʼязку з видаленням каналів, що транслювали російські державні медіа. Росія також неодноразово штрафувала Google за невидалення контенту, який у Росії вважається незаконним або небажаним.

“Приниження” YouTube є необхідним кроком, спрямованим не проти користувачів у Росії, а проти адміністрації іноземного ресурсу, який досі вірить, що може порушувати й ігнорувати законодавство без покарання”, – заявив у Telegram голова комітету Держдуми з інформаційної політики Олександр Хінштейн.

У Google наразі не відповіли на звернення по коментар.

Посадовець стверджує, що доля YouTube у Росії повністю в руках компанії.

“Якщо адміністрація ресурсу не змінить свою політику й не почне дотримуватися наших законів, ні на що добре їй тут чекати не варто”, – пише він.

Як повідомляв ІМІ, відеохостинг YouTube після повномасштабного вторгнення РФ в Україну заблокував канали багатьох російських пропагандистів. Зокрема, наприкінці лютого 2022 року заблокував низку пропагандистських російських каналів в Україні.

У лютому 2024 року YouTube заблокував кілька десятків регіональних каналів Всеросійської державної телевізійної та радіомовної компанії (ВДТРК).

Заблоковані також канали Захара Прилєпіна, Олександра Малькевича (створив пропагандистський апарат на окупованій частині Півдня України), пранкерів-пропагандистів Вована і Лексуса, Артемія Лебедєва, RT Balkan, Ради Федерації РФ, Тиграна Кеосаяна тощо.

Також заблоковано канали низки російських співаків та артистів, які активно підтримують війну в Україні. Серед них – Ярослав Дронов (Шаман), Григорій Лепс, Поліна Гагаріна, Олег Газманов та Юлія Чичеріна.

Марія Ігнатьва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!