ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" засудили напад поліції на Кутєпова

07.05.2020, 17:00
Фото – AFP / radiosvoboda.org
Фото – AFP / radiosvoboda.org

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” засуджує напад на журналіста Громадського Богдана Кутєпова та закликає українську владу застосувати законодавство, що передбачає відповідальність за насильство щодо журналістів. Про це 7 травня повідомляється на сайті організації. 

“Неприпустимо, щоб поліція приєднувалася до хвилі насильства, якої зазнають українські журналісти з початку кризи у сфері охорони здоров'я”, – сказала керівниця офісу Східної Європи та Центральної Азії “Репортерів" Жанна Кавельє.

За її словами, ця тенденція загрожує основам української демократії і має бути терміново змінена. “Розслідування, яке було розпочато, має проводитися з повною прозорістю, і закон, що передбачає конкретні санкції в разі перешкоджання журналістам, погроз та насильства щодо них, має застосовуватися зразково”, – сказала вона.

Цьогоріч Україна посіла 96-те місце серед 180 країн світу в щорічному Всесвітньому індексі свободи преси “Репортерів без кордонів”.

Як повідомляв ІМІ, 29 квітня поліцейські напали на журналіста Громадського Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір біля будівлі Кабінету Міністрів у Києві, та зламали його техніку.

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко заявив, що треба детально розібратися в інциденті з нападом на журналіста.

Поліцейські встановлюють обставини інциденту за участю журналіста Громадського Богдана Кутєпова в Маріїнському парку.

Патрульна поліція розпочала службове розслідування стосовно правоохоронця, який напав на журналіста.

29 квітня слідчі Головного слідчого управління ДБР розпочали досудове розслідування за фактом нападу на журналіста Громадського Богдана Кутєпова. 

Досудове розслідування розпочато за фактом перевищення влади або службових повноважень з боку працівника правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Державне бюро розслідувань відкрило провадження не за ст. 171 ("Перешкоджання професійній діяльності журналіста"), а за ч. 2 ст. 365 ККУ ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу").

Liked the article?
Help us be even more cool!