ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" розробили дорожню карту для розвитку вільних медіа в Україні

17.05.2023, 16:57
Фото – RSF
Фото – RSF

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" привезла Україні рекомендації щодо подальшого розвитку вільних медіа, повідомив генеральний секретар "Репортерів без кордонів" Крістоф Делуар 17 травня під час пресконференції “Підсумки роботи “Репортерів без кордонів” в Україні”, пише Укрінформ.

"Ми приїхали для того, щоб захищати медіа та надати специфічні рекомендації та шляхи вирішення проблем. Хочемо представити те, що ми вважаємо дорожньою картою для розвитку вільних медіа. І це має стати допомогою для відбудови поствійськового демократичного середовища медіа в Україні. Ми будемо рекомендувати президенту Зеленському та його офісу впроваджувати наші рекомендації", – сказав Делуар.

Загалом "Репортери без кордонів" радять владі зробити вісім кроків задля покращення ситуації. Насамперед пропонують зменшити дискримінацію в темі висвітлення подій війни. Задля цього необхідно поліпшити процес акредитації ЗМІ, не вносити журналістів до чорних списків.

Вони звернули увагу не необхідність долучення на рівних умовах усіх українських каналів до мовлення телемарафону "Єдиних новин". Радять гарантувати незалежність регуляторів мовлення, забезпечити фінансування журналістської діяльності під час війни та для відбудови медіапростору після її завершення, активно залучаючи міжнародні фонди. Президенту пропонують запровадити повне фінансування державного органу мовлення.

Представники організації також радять врегулювати питання прозорості медіа, впроваджувати нові ініціативи.

"У глобалізованому просторі треба продовжувати захищати свободу слова, але балансувати водночас між нею та надійною перевіреною інформацією. Це нова регуляторна політика, спрямована на регулювання інформаційного простору. Ми рекомендуємо українському уряду дослідити цю структуру", – додав Делуар.

Як повідомляв ІМІ, повноцінний початок реалізації Закону України "Про медіа" потребує врегулювання низки нюансів. Серед іншого йдеться про фінансування Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також необхідність розширення штату регулятора.

Liked the article?
Help us be even more cool!