ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Речник Держприкордонслужби не може ні підтвердити, ні спростувати, чи перетинала Овсяннікова кордон

07.06.2022, 15:23
Фото – CNN
Фото – CNN

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що не може ні підтвердити, ні спростувати інформацію про перетин кордону України Мариною Овсянніковою, ексредакторкою російського пропагандистського Первого канала, а нині журналісткою німецької газети Die Welt.

Про це Демченко сказав 7 червня на брифінгу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Доступ до інформації про перетин кордону третіми особами обмежений. Не всі мають доступ до такої інформації, оскільки це персональні дані. Тому повідомити наразі або підтвердити, або спростувати, чи вона перетинала кордон, я не можу", – зазначив Демченко.

Він додав, що всі заходи прикордонного контролю, які здійснюють військовослужбовці, відбуваються відповідно до чинного законодавства і щодо громадян України, і щодо громадян інших країн.

"Якщо говорити про громадян країни-агресора, то заходи щодо перевірки умов їхнього в'їзду здійснюють посилено", – наголосив Демченко.

Як повідомляв ІМІ, 1 червня в Києві в пресцентрі Інтерфаксу-Україна мала відбутися пресконференція за участю Марини Овсяннікової, але через "негативний суспільний резонанс" була скасована.

Гендиректор Інтерфаксу-Україна Олександр Мартиненко розповів "Детектору медіа", що пресконференцію Овсяннікової попросила організувати газета Die Welt, де вона зараз працює колумністкою, за посередництва нідерландської волонтерки-доброчинниці Маріам Ламберт та української громадської і медійної організації "Стоп Корупції" ("СтопКор"). “Стоп корупції” спростував свою причетність до підготовки пресконференції Овсяннікової.

На початку березня Марина Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми "Время" зайшла в студію з плакатом "Ні війні". Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України повідомляв, що Овсяннікова активно використовується в інформаційно-психологічних операціях росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про "необхідність" зняття з рф санкцій.

Німецьке видання Die Welt найняло Овсяннікову на посаду кореспондентки.

14 квітня в Берліні українські активісти вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити колишню редакторку російського пропагандистського "Первого канала" Марину Овсяннікову.

Liked the article?
Help us be even more cool!