ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Раді пропонують достроково припиняти повноваження нардепів від заборонених судом партій

Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Верховній Раді пропонують достроково припиняти повноваження народних депутатів у разі заборони судом діяльності політичної сили, що сформувала в парламенті фракцію.

Відповідний законопроєкт №9608, яким вносяться зміни до Регламенту Верховної Ради, зареєстровано в парламенті 11 серпня.

Ініціаторами законопроєкту є нардепи з фракції “Слуга народу” Анатолій Гунько, Олена Лис та Любов Шпак.

Текст законопроєкту на сайті парламенту нині відсутній.

Як повідомляв ІМІ, 3 травня 2022 року Верховна Рада заборонила діяльність проросійських партій в Україні.

19 березня 2022 року Рада нацбезпеки та оборони на час воєнного стану заборонила діяльність низки політичних партій. У переліку опинились “Опозиційна платформа – За життя”, Партія Шарія, “Наші”, Опозиційний блок, “Ліва опозиція”, Союз лівих сил, “Держава”, Прогресивна соціалістична партія України, Соціалістична партія України, “Соціалісти”, Блок Володимира Сальдо.

Пізніше суди заборонили діяльність політичних партій “Партія Шарія”, “Наші” (лідером якої підозрюваний у державній зраді проросійський політик Євген Мураєв), ОПЗЖ.

24 лютого 2023 року Верховна Рада достроково припинила повноваження трьох нардепів від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” – підозрюваного в держзраді Олега Волошина та подружжя Наталії Королевської та Юрія Солода.

Liked the article?
Help us be even more cool!