ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заборонив діяльність "Партія Шарія"

16.06.2022, 17:37
Фото - Палатка "Партии Шария" / Facebook/24 канал
Фото - Палатка "Партии Шария" / Facebook/24 канал

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії “Партія Шарія”.

Таке рішення колегія суддів суду ухвалила 16 червня, задовольнивши позовні вимоги Міністерства юстиції України.

Також суд ухвалив про передачу у власність держави коштів та інших активів партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень.

Повний текст рішення по справі про заборону політичної партії буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України.

Як повідомив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі всеукраїнського телемарафону, на цей момент суд першої інстанції заборонив діяльність дев’яти проросійських політичних партій та тих, чия діяльність направлена на підрив суверенітету. За його словами, сьогодні було винесено рішення щодо партії “Ліва опозиція” та “Партії Шарія”. Справу щодо ОПЗЖ перенесена на 20 червня.

Як повідомляв ІМІ, 14 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив діяльність політичної партії “Наші”, лідером якої є проросійський політик Євген Мураєв.

3 травня 2022 року Верховна Рада заборонила діяльність проросійських партій в Україні.

20 березня стало відомо, що Рада національної безпеки та оборони України призупинила будь-яку діяльність низки політичних партій на час воєнного стану. В переліку опинились “Опозиційна платформа — За життя”, Партія Шарія, “Наші”, “Опозиційний блок”, “Ліва опозиція”, “Союз лівих сил”, “Держава”, “Прогресивна соціалістична партія України”, “Соціалістична партія України”, “Соціалісти”, “Блок Володимира Сальдо”.

Liked the article?
Help us be even more cool!