ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада розгляне у другому читанні законопроєкт про олігархів

23.09.2021, 10:22
Фото - golos.com.ua
Фото - golos.com.ua

Верховна Рада розгляне сьогодні, 23 вересня, на пленарному засіданні у другому читанні законопроєкти про деолігархізацію. Про це свідчить порядок денний засідання, оприлюднений на сайті Верховної Ради, повідомляє Укрінформ.

Перший питанням порядку денного пропонується розглянути президентський законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”. До другого читання надійшло понад 1270 поправок.

Після цього передбачено розгляд у другому читанні законопроєкту №5600 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень”, до якого внесено понад 11 тисяч поправок.

Як повідомляв ІМІ, 20 вересня 2021 року законопроєкти про деолігархізацію внесено до порядку денного Верховної Ради нинішнього пленарного тижня.

17 вересня 2021 року Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №5599 про олігархів.

16 вересня 2021 року Венеційська комісія взяла до розгляду запит України на оцінювання законопроєкту №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

10 вересня 2021 року голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що законопроєкт про деолігархізацію передано на експертизу до Венеційської комісії.

3 вересня 2021 року уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, у якому наголосила на невідповідності Конституції України законопроєкту №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

За словами Денісової, ухвалення законопроєкту призведе до порушень прав і свобод людини. Документ наділяє президента і РНБО непередбаченими Конституцією України повноваженнями, обмежує права людини залежно від майнового стану, опосередковано вводить цензуру в ЗМІ тощо.

1 липня 2021 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №5599.

Liked the article?
Help us be even more cool!