ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Венеційська комісія взяла до розгляду законопроєкт про олігархів

16.09.2021, 10:40

Європейська Комісія “За демократію через право” (Венеційська комісія) взяла до розгляду запит України на оцінювання законопроєкту №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Про це повідомляється на сайті комісії в розділі “Запити думки комісії”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Листом від 10 вересня 2021 року спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков запросив висновок Венеційської комісії щодо законопроєкту “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”, – йдеться в повідомленні комісії.

Як повідомляв ІМІ, 10 вересня голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що законопроєкт про деолігархізацію передано на експертизу до Венеційської комісії.

3 вересня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, у якому наголосила на невідповідності Конституції України законопроєкту №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

За словами Денісової, ухвалення законопроєкту призведе до порушень прав і свобод людини. Документ наділяє президента і РНБО непередбаченими Конституцією України повноваженнями, обмежує права людини залежно від майнового стану, опосередковано вводить цензуру в ЗМІ тощо.

1 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №5599.

Liked the article?
Help us be even more cool!