ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада проголосувала в першому читанні за добровільний військовий облік для жінок

21.09.2022, 15:42
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Верховна Рада проголосувала в першому читанні законопроєкт щодо добровільного військового обліку для жінок. 

За таке внесення змін до статті 1 Закону України №6482 “Про військовий обов'язок і військову службу” проголосували 267 народних депутатів, повідомив у телеграмі народний депутат Олексій Гончаренко та повідомляється на сайті Ради.

За його словами, жінки, чия професія не пов'язана з медичною діяльністю, можуть ставати на військовий облік добровільно.

Так, законопроектом пропонується, щоб жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, ставала на військовий облік за власним бажанням.

Водночас Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

Як повідомляв ІМІ, 31 серпня Міністерство оборони України розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо добровільності поставлення на військовий облік жінок.

У липні Генеральний штаб ЗСУ заявив, що жінок в Україні братимуть на військовий облік лише за їхньої згоди, оскільки на сьогодні немає гострої потреби суттєво збільшувати їхню кількість.

6 вересня 2022 року міністр оборони України Олексій Резніков підписав наказ про відтермінування до 1 жовтня 2023 року взяття жінок на військовий облік.

17 грудня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства оборони №313, що розширював перелік професій, представниці яких повинні будуть стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних. Серед них є журналістки. Жінки мають стати на військовий облік до кінця 2022 року.

Процедура взяття жінок на військовий облік мала стартувати з 1 жовтня 2022 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!