ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міноборони відтермінувало на рік взяття жінок на військовий облік

07.09.2022, 17:16
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Міністерство оборони України відтермінувало до 1 жовтня 2023 року взяття жінок на військовий облік.

Відповідний наказ 6 вересня підписав міністр оборони України Олексій Резніков.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

Як пояснила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, цей наказ не змінює норм чинного законодавства, але він дозволить комітету, а потім і парламенту в цілому доопрацювати й внести зміни до законодавства, щоб врегулювати це питання.

“Ми ж у межах своїх повноважень можемо лише відтермінувати строки. Тож іще на рік, до 1 жовтня 2023-го, їх відтерміновано, а за цей час парламентарі зможуть на законодавчому рівні встановити, що військовий облік жінок відповідних професій / спеціальностей є виключно добровільним. Робота в комітеті Верховної Ради активно продовжується. Тому ніякої паніки й зради. Ніяких обмежень для жінок не існує”, – пояснила Ганна Маляр.

Вона додала, що після ухвалення відповідних змін до законодавства щодо лише добровільного взяття на військовий облік жінок, потреби знов і знов відтерміновувати строки наказами Міноборони більше не буде.

Як заявив Генеральний штаб, досвід розгортання всіх військових частин Збройних сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу свідчить, що на сьогодні в державі немає гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Як повідомляв ІМІ, Міністерство оборони України розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо добровільності поставлення на військовий облік жінок.

У липні Генеральний штаб ЗСУ заявив, що жінок в Україні братимуть на військовий облік лише за їхньої згоди, оскільки на сьогодні немає гострої потреби суттєво збільшувати їхню кількість.

17 грудня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства оборони №313, що розширював перелік професій, представниці яких повинні будуть стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних. Серед них є журналістки. Жінки мають стати на військовий облік до кінця 2022 року.

Процедура взяття жінок на військовий облік мала стартувати з 1 жовтня 2022 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!