ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада дозволила оброблення персональних даних без згоди особи, яка захворіла на COVID-19

14.04.2020, 14:00
Фото – 112.international
Фото – 112.international

Верховна Рада дозволила оброблення персональних даних без згоди особи, яка захворіла на COVID-19. Таку норму містить ухвалений Верховною Радою 13 квітня Закон №3320 "Про внесення змін до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”, повідомляється на сайті парламенту.

Законом вносяться зміни та доповнення до ЗУ "Про захист населення від інфекційних хвороб", якими: 

  • визначено поняття "самоізоляція", "обсервація", "обсерватор";
  • встановлено, що підстави та порядок обов’язкової самоізоляції, обсервації та шпиталізації визначаються Кабінетом Міністрів України у рішенні про встановлення карантину;
  • передбачено видавання та оплату лікарняних на період перебування осіб у самоізоляції, обсервації, у тимчасових закладах охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталях);
  • визначено умови виїзду громадян із зони карантину.

Передбачені законом норми обмежені в часі й діятимуть на період встановлення карантину (COVID-19) та протягом 30 днів із дня його скасування.

"На цей період також дозволено обробку персональних даних без згоди особи, виключно з метою здійснення протиепідемічних заходів. Це стосується виключно даних про особу, яка захворіла на COVID-19, збір яких передбачено обліковою формою № 058/о "Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання, харчове, гостре професійне отруєння, надзвичайну реакцію на щеплення", затвердженою Наказом МОЗ України від 10.01.2006 р. №1", – йдеться в повідомленні. 

Зокрема, мова йде про відомості щодо стану здоров’я, місця шпиталізації, прізвища, ім’я, по батькові хворого, дати його народження, місця проживання, роботи / навчання. Передбачено, що протягом 30 днів після закінчення періоду встановлення карантину, такі дані підлягають знеособленню, а в разі неможливості – знищенню.

Liked the article?
Help us be even more cool!