ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проєкт "Медіа-кава" за час свого існування зібрав понад 8 млн грн для допомоги військовим

12.07.2024, 10:28
Мая Голуб
Мирослав Ватащук. Фото Ярослава Близнюка

Журналіст і волонтер з Луцька Мирослав Ватащук у межах проєкту “Медіа-кава” зібрав  понад 8 мільйонів гривень на підтримку військових Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Це сума за весь час існування проєкту. 

Про це він повідомив на фейсбук-сторінці проєкту “Медіа-кава” та розповів деталі представниці Інституту масової інформації у Волинській області. 

Як зазначив Мирослав Ватащук, станом на 10 липня на його картку надійшло 8 мільйонів 315 тисяч 924 гривні.

Нагадаємо, завдяки проєкту “Медіа-кава” можна зустрітися з публічними людьми за гроші, якщо ставка буде найбільшою. За правилами благодійного аукціону, можна зустрітися за чашкою кави офлайн або онлайн. Початкова ставка кожного лота – 150 гривень. А для суперлотів початкові ставки можуть бути ставки збільшені. Також на аукціоні також можна придбати різні речі, що передають люди, які в такий спосіб хочуть підтримати військових. Це вироби ручної роботи, колекційні монети, марки, картини, портрети відомих людей, фігурки, статуетки та інше.

“Те, що “Медіа-кава” існує досі, – це виключно заслуга користувачів. Тому що на цей момент я просто не встигаю запрошувати нових авторів каволотів на “Медіа-каву”. Фактично 70–90 % користувачів нових лотів знаходять самі ж користувачі групи. Також у нас є “братські подгони”, вони самі ж пропонують і надсилають. На цей момент “Медіа-каву” я фактично лише адмініструю. Зараз “Медіа-кава” наповнюється лотами лише завдяки самим користувачам групи”, – розповів Мирослав Ватащук. 

За його словами, найдорожчим каволотом станом на сьогодні є кавування з журналістом “Української правди” Михайлом Ткачем за більш ніж мільйон гривень. У жовтні 2023 року п’ятеро учасників оплатили можливість зустрітися та випити кави з журналістом. 

Також до найдорожчого кавування в межах проєкту можна зарахувати зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом України у Великій Британії, ексголовнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним, зустріч з яким уже оплатили кілька переможців лота благодійного аукціону. Точна сума за кавування з Валерієм Залужним буде відома після оплати всіх переможних ставок. 

На кошти, зібрані з благодійного аукціону, журналіст і волонтер Мирослав Ватащук закуповує спеціальне спорядження, амуніцію, гаджети та необхідну техніку військовим, а також передає зібрані кошти на ремонт автівок солдатів. 

Як раніше писав ІМІ, у квітні 2024 року на волонтерську картку Мирослава Ватащука надійшло понад 7 мільйонів гривень.

Liked the article?
Help us be even more cool!