ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Полтавщини пообіцяла журналістам процесуальну підтримку

14.06.2021, 13:00
Фото пресслужби Полтавської обласної прокуратури
Фото пресслужби Полтавської обласної прокуратури

Полтавська обласна прокуратура виявила готовність співпраці з журналістами, чиї професійні права порушують. 

Про це повідомив Андрій Байрачний, начальник управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, прокуратури Полтавської області під час зустрічі з представницею ІМІ в Полтавській області Надією Труш.

Під час зустрічі сторони обговорили перебіг розслідування справ за фактами перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Посадовець підкреслив, що управління тримає на контролі всі зареєстровані справи щодо порушення прав журналістів та готове надати підтримку в разі необхідності. 

Зокрема, обговорили справу перекваліфікації прокуратурою нападу на Вадима Кирпиченка, головного редактора газети "Свіжий апельсин" (Пирятин, Полтавська область). Представник прокуратури зазначив, що цього місяця поліція розпочала розслідування за заявою кременчуцьких видань "Кременчуцький ТелеграфЪ", "Кременчуцька газета", "Програма Плюс", ТРК "Візит", які скаржаться на дискримінацію та вибірковість влади Кременчука. Справу зареєстрували за ст. 171 ККУ (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”). 

“Порівняно з іншими областями України на Полтавщині ситуація  щодо діяльності журналістів не така гостра. Немає фактів убивства журналістів чи інших тяжких ситуацій”, – сказав Андрій Байрачний.

Під час робочої зустрічі представниця ІМІ в Полтавській області Надія Труш домовилася про регулярні зустрічі з представниками прокуратури. Байрачний пообіцяв процесуальну підтримку прокуратури медійникам, у разі виникнення такої потреби, в межах законодавства.

Як повідомляв ІМІ, 25 травня Інститут масової інформації передав Офісу генерального прокурора список порушень прав журналістів для розслідування і запропонував створити робочу групу для покращення ситуації з розслідуваннями. Офіс ГПУ висловив готовність сприяти розслідуванню злочинів проти журналістів.

В Офісі генерального прокурора створять робочу групу з профільними громадськими організаціями та ЗМІ щодо розслідування злочинів проти журналістів. Про це повідомили 25 травня на сайті Офісу генпрокурора за результатами зустрічі генеральної прокурорки Ірини Венедіктової з представниками неурядових організацій та ЗМІ щодо протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!