ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура наполягатиме на домашньому арешті для двох нападників на журналістів УП

21.02.2022, 10:51
Фото – Українська правда
Фото – Українська правда

Дніпропетровська обласна прокуратура оскаржуватиме рішення суду щодо застосування запобіжного заходу підозрюваним у справі нападу на журналістів “Української правди”.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

Щодо двох ухвал суду прокуратура готує апеляційні скарги та наполягатиме на застосуванні до двох підозрюваних запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Як повідомляв ІМІ, 18 лютого Бабушкінський районний суд Дніпра відпустив під особисте зобов'язання трьох підозрюваних у перешкоджанні журналістам “Української правди” в Дніпрі 13 лютого. 

13 лютого в Дніпрі на території аеропорту невідомі напали на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань “Української правди” Михайла Ткача. Погрожуючи ножем, один з чоловіків змусив відеооператора УП Ярослава Бондаренка назвати пароль від телефона і видалив усі відео, що були зняті.

Поліція розпочала два кримінальних провадження за фактом нападу на журналістів “Української правди” на території аеропорту в Дніпрі 13 лютого – перешкоджання професійній діяльності журналістів  (ст. 171 ККУ) та погрози або насильства щодо журналістів (ст. 345-1 ККУ).

УП з'ясувала, що невідомі чоловіки, які напали на знімальну групу “Української правди” в Дніпрі, супроводжували відомого в місті бізнесмена Олександра Петровського на прізвисько Нарік.

Журналіст “Української правди” Михайло Ткач повідомив, що під час нападу на його знімальну групу в аеропорту Дніпра оператору погрожував особисто бізнесмен Олександр Петровський.

Правоохоронці повідомили про підозру трьом особам у справі про напад на журналістів інтернет-видання “Українська правда”. Підозрюваним інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вчиненому групою осіб, незаконному вилученні зібраних журналістами матеріалів і технічних засобів, а також у відкритому викраденні чужого майна (ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 171, ч. 2 ст. 186 КК України).

“Українська правда” отримала відео з нагрудної камери поліцейського, на якому видно, як бізнесмен Олександр Петровський погрожує журналістам.

Liked the article?
Help us be even more cool!