ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

УП отримала відео, на якому Петровський погрожує журналісту

17.02.2022, 11:44
Фото – УП
Фото – УП

Інтернет-видання “Українська правда” отримало відео з нагрудної камери поліцейського, на якому видно, як бізнесмен Олександр Петровський погрожує журналістам.

Про це йдеться в сюжеті видання “ДніпроПетровський день народження”, повідомляє УП.

На відео поліцейських, які приїхали на місце події вже після нападу на оператора УП і видалення відео з його телефона, чути, що правоохоронці не захищають оператора від нападів та бездіють у моменти, коли охорона за вказівкою Петровського продовжує його утримувати.

Є на відео і сам Петровський, який каже: “Треба його перевірити просто. Ви ж розумієте, що це може бути якийсь диверсант. Ми виходимо – вони там стоять, знімають на камеру. Знімають літаки і все, що є і що відбувається. Тобто ви його не відпускайте. А якщо ні, то ми його заберемо із собою разом з другим. Не відпускайте нікуди його”.

Коли оператор спитав Петровського, хто він, той відповів: “Ми ще не з’ясували, хто ви. Та що ви мені розказали? Я вам можу розказати ще більше. Ви чуєте, що я кажу? Я хочу вам задати питання: навіщо ви знімали, для кого і для чого? А ви розумієте, що в них робота інша, і вони зараз будуть робити свою роботу, то буде зовсім смішно на все це дивитись”.

Водночас і охоронці, і сам Петровський чіпали оператора УП за руки та одяг.

За даними УП, це відео є в офіційного слідства. 

Водночас співрозмовники УП у правоохоронних органах повідомили, що поліції не вдалось отримати відео з камер відеоспостереження віп-термінала, які мали зафіксувати, хто і як погрожував ножем оператору знімальної групи УП.

Хоча, за даними джерел видання, такі камери встановлювали біля віп-термінала ще у 2014 році, коли почалася війна.

Як повідомляв ІМІ, 13 лютого в Дніпрі на території аеропорту невідомі напали на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань “Української правди” Михайла Ткача. Погрожуючи ножем, один з чоловіків змусив відеооператора УП Ярослава Бондаренка назвати пароль від телефона і видалив усі відео, що були зняті.

Поліція розпочала два кримінальних провадження за фактом нападу на журналістів “Української правди” на території аеропорту в Дніпрі 13 лютого – перешкоджання професійній діяльності журналістів  (ст. 171 ККУ) та погрози або насильства щодо журналістів (ст. 345-1 ККУ).

УП з'ясувала, що невідомі чоловіки, які напали на знімальну групу “Української правди” в Дніпрі, супроводжували відомого в місті бізнесмена Олександра Петровського на прізвисько Нарік.

Журналіст “Української правди” Михайло Ткач повідомив, що під час нападу на його знімальну групу в аеропорту Дніпра оператору погрожував особисто бізнесмен Олександр Петровський.

Правоохоронці повідомили про підозру трьом особам у справі про напад на журналістів інтернет-видання “Українська правда”. Підозрюваним інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вчиненому групою осіб, незаконному вилученні зібраних журналістами матеріалів і технічних засобів, а також у відкритому викраденні чужого майна (ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 171, ч. 2 ст. 186 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!