ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під час нападу оператору погрожував особисто бізнесмен Петровський – Ткач

14.02.2022, 16:47
Фото – фейсбук Михайла Ткача
Фото – фейсбук Михайла Ткача

Журналіст “Української правди” Михайло Ткач повідомив, що під час нападу на його знімальну групу в аеропорту Дніпра оператору погрожував особисто бізнесмен Олександр Петровський.

Про це Ткач написав на своїй фейсбук-сторінці.

Ткач розповів, що вони знімали в аеропорту 13 лютого матеріал про день народження олігарха Ігоря Коломойського. Святкування мало відбуватися в центрі Менора, де є закрита парковка. 

“Тому, розуміючи, що гостей буде багато і майже всі вони заїжджатимуть на святкування на авто, які до них не мають стосунку, я вирішив, що єдина можливість побачити, хто саме прилетить зі столиці до Дніпра на свято, – це зйомка в аеропорту. Рішення виявилося вдалим, і ми дійсно почали знімати гостей численних чартерів”, – написав журналіст. 

Він додав, що, коли черговий чартер з Києва заходив на посадку, оператор УП Ярослав Бондаренко знову прийшов до термінала. Двоє охоронців вихопили документи, коли Ярослав представлявся. Один з охоронців забрав телефон в оператора. Далі з термінала вийшли, власне, двоє пасажирів. Першого журналісти ще ідентифікують. Саме він дістав ножа і, схопивши Ярослава, почав погрожувати тим, що він його заріже, приставляючи ніж до обличчя. 

“Важливо розуміти, що в охоронців була лише одна мета – видалити відео. Ні про яку безпеку чи небезпеку мови не йшло. Тому вони утримували оператора. Телефон оператора запаролений, і тому вимогою до Ярослава було сказати пароль. Після того як Ярославу декілька разів повторили, що його зараз заріжуть, він озвучив пароль. Охоронець видалив не просто відео і фото за той день, а відео і фото за пів року. Видалив навіть з папки “Видалене”, – розповів Михайло Ткач.  

За його словами, весь цей час документи Ярослава були в нападників. Останнім з термінала вийшов Олександр Петровський на призвисько Нарік. 

“Петровський не допоміг Ярославу звільнитись, а, навпаки, почав погрожувати,  що його зараз повезуть “в управу”. Мовляв, документи можна підробити, і тому треба добре перевірити. Коли Ярослав укотре сказав, що виконує редакційне завдання і навіть не знає, хто зараз перед ним, Петровський зазначив “лучше тебе и не знать”. Далі Петровський з чоловіком з ножем сіли до позашляховика лексус і поїхали на святкування дня народження Ігоря Коломойського”, – написав Ткач. 

Крім того, журналіст зазначив, що охоронці на очах у поліції аеропорту скоїли напад на водія знімальної групи, декілька разів намагалися вибити телефони й камеру з рук в оператора і в нього. Після чого сіли в авто супроводу і безперешкодно залишили місце. 

Зараз журналісти намагаються отримати відео з камер віп-термінала, щоб одразу його опублікувати: “Будемо вдячні джерелам за сприяння. В найближчий час пройдемо всі процедурні моменти для слідства”. 

Як повідомляв ІМІ, 13 лютого в Дніпрі на території аеропорту невідомі напали на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань “Української правди” Михайла Ткача. Погрожуючи ножем, один з чоловіків змусив відеооператора УП Ярослава Бондаренка назвати пароль від телефону і видалив усі відео, що були зняті.

Поліція розпочала два кримінальних провадження за фактом нападу на журналістів “Української правди” на території аеропорту в Дніпрі 13 лютого – перешкоджання професійній діяльності журналістів  (ст. 171 ККУ) та погрози або насильства щодо журналістів (ст. 345-1 ККУ).

УП з'ясувала, що невідомі чоловіки, які напали на знімальну групу “Української правди” в Дніпрі, супроводжували відомого в місті бізнесмена Олександра Петровського на прізвисько Нарік.

Liked the article?
Help us be even more cool!