ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Криму відкрила справу через вирок блогеру Мемедемінову

04.10.2019, 16:15
Фото – Courtesy Foto / Кримська солідарність
Фото – Courtesy Foto / Кримська солідарність

Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження у зв'язку з ухваленням російським судом вироку кримськотатарському журналісту, блогеру Наріману Мемедемінову. Про це написала у фейсбуку прессекретарка прокуратури Катерина Діденко, повідомляє Укрінформ.

“Прокуратура автономії розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного засудження громадського активіста в Криму”, – наголосила Діденко.

За її словами, окупаційна влада намагається “знищити будь-які вияви свободи слова та свободи висловлення думок у Криму, і незаконне засудження Нарімана Мамедемінова до позбавлення волі яскравий цьому приклад”.

“Вказані дії окупаційних правоохоронців та суддів РФ мають ознаки порушення законів та звичаїв війни, оскільки Наріман Мемедемінов був позбавлений права на справедливий судовий розгляд. Також до нього незаконно було застосовано кримінальне законодавство РФ, що є серйозним порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року”, – зазначила речниця прокуратури.

Як повідомляв ІМІ, 2 жовтня Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати проводити роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

27 вересня російський прокурор Олексій Айдінов попросив призначити шість років колонії загального режиму для громадянського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова, якого звинувачують у публічних закликах до тероризму. 

25 червня 2019 року Північно-Кавказький суд у Ростові-на-Дону розпочав розгляд по суті справи кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова.

22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання в Сімферополі кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (“Публічні заклики до ведення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет”).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), ч. 2 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!