ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський прокурор вимагає шість років колонії Мемедемінову

27.09.2019, 13:29

На засіданні Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону 27 вересня російський прокурор Олексій Айдінов попросив призначити шість років колонії загального режиму для громадянського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова, якого звинувачують у публічних закликах до тероризму. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Наступне засідання, на якому в межах дебатів сторін виступить сам Мемедемінов, призначено на 30 вересня.

26 вересня суд відмовився допитувати журналістів Олександру Єфименко, Михайла Батрака, Сейтумера Сейтумерова та Тараса Ібрагімова, які були заявлені як свідки захисту в справі Мемедемінова. Того ж дня суд допитав самого Мемедемінова. Обвинувачуваний заявив, що надані обвинуваченням докази "показують повну неспроможність кримінальної справи".

Як повідомляв ІМІ, 25 червня 2019 року Північно-Кавказький суд у Ростові-на-Дону розпочав розгляд по суті справи кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова.

22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання в Сімферополі кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (“Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет”).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), ч. 2 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!