ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Профільний комітет рекомендував Раді ухвалити закон про медіа у другому читанні і в цілому

07.12.2022, 10:30
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики більшістю голосів рекомендував Верховній Раді підтримати законопроєкт “Про медіа” в другому читанні й у цілому.

Таке рішення комітет ухвалив 6 грудня на засіданні, яке тривало впродовж п’яти днів, розглянувши 2323 поправки, повідомляє “Детектор медіа”.

Як пише видання, найбільше дискусій серед членів комітету викликали питання регулювання діяльності онлайн-медіа і державного телеканалу “Рада”. Ці питання вирішили додатково обговорити на робочій нараді керівників фракцій і груп, яка відбудеться цього тижня. 

Також вирішено розглянути ще одну пропозицію фракції “Європейська солідарність”, яка стосується відновлення цифрового мовлення трьох телеканалів (“Еспресо”, Прямого і 5 каналу). Якщо на цій нараді будуть напрацьовані пропозиції, які відрізнятимуться від проголосованих комітетом, то, за словами голови комітету Микити Потураєва, комітет повернеться і переголосує їх на найближчому засіданні.

У коментарі виданню Микита Потураєв сказав, що законопроєкт “Про медіа” голосуватиметься в сесійній залі на одному з найближчих засідань.

Як повідомляв ІМІ, 30 серпня Верховна Рада підтримала законопроєкт №2693-д “Про медіа” в першому повторному читанні.

29 серпня 34 народні депутати з п’яти фракцій та позафракційні звернулися до спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука із закликом зняти з найближчого пленарного засідання законопроєкт №2693-д “Про медіа”, щоб “усунути всі небезпеки розмінування культурного кордону з Росією”.

27 липня голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, його перша заступниця Ірина Констанкевич і голова підкомітету з питань інформаційної політики Євгенія Кравчук внесли пропозиції до законопроєкту “Про медіа”.

11 листопада заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко повідомив, що Україна отримала висновки Європейської комісії щодо законопроєкту “Про медіа”.

23 червня глави держав та урядів ЄС ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Однією з вимог є ухвалення закону про медіа. 

Liked the article?
Help us be even more cool!