ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Преступности.НЕТ" повідомляє, що голова Миколаївської облради проігнорувала їхній запит

13.05.2020, 16:27
Фото – prostir.ua
Фото – prostir.ua

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко не відповіла на інформаційний запит журналістки видання “Преступности.НЕТ”, що стосувався, зокрема, розміру її заробітної платні.

Про це журналістка “Преступности.НЕТ” Юлія Акімова повідомила представниці ІМІ в Миколаївські області.

За словами журналістки, вона ще 8 квітня надіслала на ім’я голови облради інформаційний запит щодо розміру зарплатні Вікторії Москаленко, її помічників та членів апарату Миколаївської облради. 14 квітня Юлія Акімова отримала відповідь зі списком усіх працівників апарату і помічників голови обласної ради, але без інформації щодо розміру їхні зарплат. На надання цієї інформації Вікторія Москаленко попросила 20 робочих днів, які закінчилися 7 травня.

“7 травня я спробувала зв’язатися з Вікторією Вікторівною, але в приймальні мене перенаправили до канцелярії, де слухавку не взяли, а мобільний телефон Москаленко теж не відповідав. 12 травня з канцелярії мене перенаправили до відділу звернень громадян, де мені сказали, що відповідь перебуває на підписі в Москаленко. Бюрократичне коло замкнулося. В приймальні Москаленко мені відповіли, що голова облради про все пам’ятає, все добре і відповідь буде ось уже сьогодні, тобто вчора. Але відповіді я так і не отримала”, – повідомила Юлія Акімова.

Журналістка додала, що видання готує адміністративний позов до суду щодо порушення з боку голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко.

Як повідомляв ІМІ, Центральний районний суд м. Миколаєва оштрафував голову Миколаївської обласної ради Вікторію Москаленко на суму 1700 гривень, визнавши винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 188-40 КУпАП (невиконання законних вимог регіонального представника уповноваженого). Нагадаємо, регіональна представниця уповноваженого в Миколаївській області Світлана Одінцова надіслала на ім'я Вікторії Москаленко чотири листи, реагуючи на скаргу журналістки місцевого видання “НикВести” Катерини Середи, і в період із 13 грудня 2019 і до кінця січня 2020 року намагалась отримати від Миколаївської облради документи та пояснення відповідальних осіб щодо порушення закону про доступ до публічної інформації. Однак Москаленко так і не виконала законних вимог регіонального представника уповноваженого Верховної Ради.

У жовтні 2019 року журналістка звернулася до голови Миколаївської облради з інформаційним запитом щодо використання бюджетних коштів. Однак голова обласної ради надала відповідь на запит лише за два місяці, коли відповідна справа розглядалася судом.

Liked the article?
Help us be even more cool!