ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“НикВести” скаржаться, що голова Миколаївської облради не відповідає на їхній запит

24.10.2019, 12:35
Фото – НікВесті
Фото – НікВесті

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко не відповідає на інформаційний запит видання “НикВести”. Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Як розповіла журналістка видання Катерина Середа, запит стосувався використання головою облради бюджетних коштів. 

За її словами, 1 серпня 2019 року Миколаївська обласна рада уклала договір з приватним підприємцем на надання інформаційних послуг зі створення матеріалів про діяльність Миколаївської обласної ради на загальну суму 40 тис. грн. Оплата за договором відбулась у вересні. 

За інформацією видання, ці кошти були витрачені на виготовлення двохвилинного відеоролика, у якому голова облради запрошувала на патріотичний захід до святкування Дня Миколаївської області. 

У запиті видання звернулося до голови облради з проханням повідомити, які саме інформаційні матеріали створив підприємець за цим договором. Також воно просило надати копії актів виконаних робіт, згідно з якими було зроблено виплати за договором.

Як зазначила Катерина Середа, голова облради вже на п’ять робочих днів затримала надання відповіді на запит, який видання подало 9 жовтня. Відповідь на запит голова облради мала надати журналістам не пізніше 16 жовтня.

“Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко вже шостий день свідомо тримає в себе на столі не підписану нею відповідь на інформаційний запит “НикВести”. Кожен день цього тижня в мене починається з дзвінка до приймальні голови Миколаївської облради Вікторії Москаленко, де мені пояснюють, що і сьогодні також Вікторія Москаленко чомусь не підписала підготовлену їй відповідь на запит. Вони не можуть пояснити, чому вона його не підписує і весь час відкладає”, – розповіла Катерина Середа.

Нагадаємо, строки надання відповіді на інформаційний запит визначаються Законом України “Про доступ до публічної інформації”. Відповідно до статті 20 закону, розпорядник інформації має надати відповідь не пізніше ніж за п’ять робочих днів з дня отримання запиту.

Liked the article?
Help us be even more cool!