ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд визнав протиправним ненадання відповіді Миколаївською облрадою на запит журналістки

15.01.2020, 10:01
Фото – Shetterstock
Фото – Shetterstock

Миколаївський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність обласної ради щодо ненадання з боку голови облради Вікторії Москаленко відповіді на інформаційний запит журналістки місцевого видання “НикВести” Катерини Середи. Про це журналістка розповіла ІМІ.

Відповідне рішення за позовом Катерини Середи суд ухвалив 21 грудня 2019 року.

Як повідомлялося, журналістка Катерина Середа звернулася 9 жовтня 2019 року до голови Миколаївської облради з інформаційним запитом. Запит стосувався укладеного 1 серпня між Миколаївською облрадою та приватним підприємцем договору на надання інформаційних послуг зі створення матеріалів про діяльність Миколаївської облради на загальну суму 40 тис. грн. 

Проте редакція не отримала відповіді на свій запит.

19 листопада 2019 року за позовом Катерини Середи Миколаївський окружний адміністративний суд відкрив провадження в справі щодо ненадання з боку голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко відповіді на інформаційний запит журналістки. 

Окрім позову до суду, видання звернулося зі скаргою до уповноваженої Верховної Ради України з прав людини щодо порушення права на доступ до інформації.

Як розповіла журналістка, за кілька днів до розгляду судом її позову голова Миколаївської облради надала їй відповідь на запит від 9 жовтня. 

Розглядаючи справу, суд погодився з позицією Миколаївської облради про те, що голова ради Вікторія Москаленко не може бути відповідачем у справі, оскільки не є розпорядником публічної інформації.

У зв’язку з цим суд ухвалив рішення частково задовольнити позов журналістки та визнав протиправною бездіяльність Миколаївської облради щодо безпідставного ненадання відповіді на інформаційний запит.

Liked the article?
Help us be even more cool!