ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представник ІМІ на Закарпатті закликав поліцію належно розслідувати злочини проти журналістів

10.12.2020, 11:31
Фото відділу комунікацій ГУ НП в Закарпатській області
Фото відділу комунікацій ГУ НП в Закарпатській області

Випадки порушень прав журналістів під час виконання професійних обов’язків та їхнє належне досудове розслідування – це під час зустрічі 9 грудня обговорили представник ІМІ в Закарпатській області Ярослав Гулан та заступник начальника слідчого управління – начальник організаційно-методичного відділу Головного управління Національної поліції в області Володимир Пукман.

Серед тем, на які представник ІМІ насамперед звернув увагу, це випадок, коли ужгородська поліція закрила кримінальне провадження у квітні, втім журналіст про це дізнався лише в жовтні, а також нещодавній інцидент у Закарпатській обласній раді, куди намагалися не впустити медійників.

Ярослав Гулан додав, що Інститут масової інформації щомісячно оновлює Барометр свободи слова, а також ретельно стежить, чи справи щодо порушень прав журналістів доходять до суду і, власне, чим завершуються вже в судах. 

“Наразі відмова журналісту в доступі до публічної інформації – це кримінальна відповідальність та підслідність поліції. Недопуск медійників на заходи органів місцевого самоврядування під приводом карантину – теж ознаки злочину, який підслідний поліції, – резюмував Ярослав Гулан. – Тому ми закликаємо журналістів у разі будь-яких інцидентів щодо перешкоджання їхній роботі одразу звертатися до поліції. Від правоохоронців, у свою чергу, очікуємо результативної роботи”.

Представник поліції Володимир Пукман поінформував, що справи, пов’язані з журналістською діяльністю, у поліції на особливому контролі.

Liked the article?
Help us be even more cool!