ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст дізнався про закриття справи щодо відмови в доступі майже через пів року

29.10.2020, 11:13
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

В Ужгороді (Закарпатська область) поліція закрила кримінальне провадження, яке було відкрите за фактом ненадання відповіді на запит журналіста проєкту “ПравдаЄ” Станіслава Данка.

Про це журналіст повідомив на своїй фейсбук-сторінці та опублікував відповідь уповноваженого представника поліції. Цю інформацію він підтвердив представникові ІМІ в Закарпатській області.

За словами журналіста, про закриття провадження він дізнався лише 22 жовтня, тоді як поліція закрила його ще 30 квітня.

“Кримінальне провадження в справі щодо відмови Службою автомобільних доріг в Закарпатській області в наданні мені як журналісту інформації закрите слідчим поліції ще 30 квітня. Про це я дізнався з копії постанови, отриманої вчора (22 жовтня. – Ред.) за заявою в Ужгородському відділку поліції. Закрив її слідчий Олександр Комісар відразу після того, як отримав від попереднього слідчого, у зв’язку з відсутністю складу злочину. Тобто відмова в доступі журналіста до інформації (стаття 171 Кримінального кодексу України), на думку слідчого, злочином не є”, – констатував у своєму дописі журналіст Станіслав Данко.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2019 року в Службі автомобільних доріг (САД) у Закарпатській області відмовилися надати інформацію про те, який саме правоохоронний орган вилучив документи, що ними цікавився кореспондент журналістського об’єднання “ПравдаЄ” Станіслав Данко. Він надіслав електронним листом інформаційний запит із проханням уточнити назву органу, що веде слідство, і на якій підставі, адже це суспільно важлива інформація. У листі-відповіді за підписом керівника відомства Михайла Поповича йшлося про відмову в наданні інформації. Після цього медійник Станіслав Данко написав заяву до поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!